preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac

 > Naslovnica
Vijesti

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Antonijo Sabljak, 18. 10. 2021.

Učenici 6.c razreda obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tijekom mjeseca listopada zahvaljujemo Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada. Na osobit način zahvaljujemo mu na kruhu jer povezuje trud i urod, zemaljsko i nebesko, ljudsko i božansko. To je prigoda da djecu poučimo važnosti koju imaju kruh i ostale prehrambene namirnice, da nauče da je važno Bogu zahvaliti za dar kruha te da u svijetu ima i onih koji gladuju. U školski prostorima brojnih škola postavljaju se izložbe plodova zemlje našeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda te učeničkih radova na temu kruha.

Učenici 6.c razreda zajedno sa svojom učiteljicom i razrednicom Natašom Veselko Marić na satu Hrvatskog jezika i Satu razrednika obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Sat Hrvatskog jezika posvetili su pjesmi O kruhu je riječ, Josipa Prudeusa gdje su razgovarali o važnosti kruha. Na Sat razrednika donijeli su krušne proizvode koje su ispekle vrijedne ruke njihovih majki. Napravili su natjecanje u degustaciji tih proizvoda u kojem su tri člana žirija ocjenjivala okus. I ostali učenici u razredu imali su priliku počastiti se ukusnim proizvodima.  Crtali su i svoj najomiljeniji krušni proizvod. Učeničke radove stavili su na pano u učionici te napravili izložbu krušnih proizvoda. Njihove radove o kruhu i izložbu možete pogledati na fotografijama.

 

( Novinarska skupina)
Tražilica
Učenici

U nastavku možete preuzeti brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i

letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju

roditelji i učenici

​Kliknite na sliku kako biste otvorili e-Dnevnik

PRIRUČNIK ZA POMOĆNIKE
RASPORED ZVONA

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona 2021-2022.doc

 

Vrijeme je za

školski obrok 3

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta.docx

Zakoni i pravilnici
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac / Kardinala Alojzija Stepinca bb, HR-31511 Đurđenovac / os-jjstrossmayera-djurdjenovac.skole.hr / ured@os-jjstrossmayera-djurdjenovac.skole.hr
preskoči na navigaciju