2017-05-25 17:04:12

MEĐURAZREDNA NATJECANJE U FUTSALU

              Zadnjih mjesec dana u našoj školi održavala su se međurazredna natjecanja za učenike petih, šestih te sedmih i osmih razreda. Interes za natjecanje bio je velik, ne samo učenika koji su sudjelovali na samom natjecanju, nego i ostalih učenika škole koji su svojom podrškom doprinijeli ovim događanjima i samim natjecanjima.

              U konkurenciji petih razreda prvu utakmicu su odigrali 5.a te 5.b razred. Rezultat same utakmice bio je u korist 5.b razreda koji su slavili s 2:0.  Pogotke su postigli Zeba te Knežević. Druga utakmica odigrana je između 5.c i 5.a razreda. U ovoj utakmici rezultat je bio 2:1 u korist 5.c razreda. Prevolšek je postigao 2 pogotka za 5.c, dok je Matišić postigao počasni pogodak. Treća, ona finalna, utakmica odigrana je između 5.b i 5.c razreda, a konačni rezultat bio je 2:0 za 5. c razred (Prevolšek 2 pogotka, dok je Zeba postigao prekrasan pogodak, no morao je biti poništen zbog izlaska izvan granica netom prije). 5.c razred je s dvije pobjede osvojio prvo mjesto u konkurenciji petih razreda, drugi je bio 5.b te trećeplasirani 5.c.

              U konkurenciji šestih razreda prvu utakmicu su odigali 6.c te 6.b razred koji su u regularnom dijelu odigrali 0:0, no u udarcima sa šest metara više sreće je imao 6.c razred te pobjedio s 4:3 (Prevolšek, Starčević, Lijić i Bulka su postigli pogotke za 6.c, dok su za b razred to bili: Jakovljević, Makaj te Ćališ). U drugoj utakmici 6.c razred se našao nasuprot 6.a razreda te je s minimalnom pobjedom od 1:0 (Bulka) osigurao prvo mjesto u konkurenciji 6. razreda. 6. b razred je u trećoj utakmici pobjedio 6.a razred rezultatom 2:1 (Jakovljević i Ćališ postigli pogotke za b razred, dok je za a razred počasni pogodak postigao Kvastek.) 6.c razred završio je prvi, drugi su bili učenici 6.b razreda, a trećeplasirani su bili učenici 6.a razreda.

       U konkurenciji osmih razreda sudjelovali su i učenici 7.a razreda te se u skupini odigralo 6 utakmica kako bi se dobio konačni pobjednik u skupini. Utakmice su bile neizvjesne te je na kraju, zbog istog broja bodova, odlučivao međusobni ogled dviju ekipa. Prva utakmica odigrana je između 8.d i 8.c razreda, a u toj utakmici slavili su učenici 8.d razreda rezultatom 2:1 (Sitar i Pavlić postigli pogotke za d razred, dok je pogodak za c razred postigao Vanek). Druga utakmica odigrana je između 8.a razreda te 7.a, a sama utakmica završena je minimalnim rezultatom 1:0 (Smokrović) za 8.a razred. Treća utakmica odigrana je između 8.c razreda te 7.a razreda, a regularni dio završio je 2:2 (pogotke postigli Topić i Ćališ te Trošelj i Bencek). Nakon izvođenja šesteraca pobjednik je bila ekipa 8.c razreda rezultatom konačnim rezultatom 5:4 (pogotke sa šest metara postigli Topić, Vanek, Ćališ te Novaković i Trošelj. Četvrta utakmica odigrana je između 8.d razreda te 8.a, a utakmica je okončana rezultatom 1:0 (Abičić) u korist 8.a razreda. Peta utakmica odigrana je između 8.a razreda te 8.c razreda te je i u ovoj utakmici rezultat bio minimalan 1:0 (Vrtar) u korist 8.c razreda. Posljednja utakmica odigrana je između 8.d razreda te 7. a razreda, a konačni rezultat bio je 4:0 (Sitar, Vonić, Sitar te Pavlić) u korist osmaša. Konačna tablica u ovoj konkurenciji izgledala je tako da su 8.a i 8.d imali po šest bodova, 8. c razred 4 boda te 7.a jedan bod. Zbog pobjede u međusobnom susretu od 1:0 pobjedu, u konkurenciji osmih razreda, prvo mjesto odnio je 8.a razred, drugi je bio 8.d, treći 8.c, a četvrtoplasirani bio je 7.a razred.


Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac